Hvis du ikke vet forskjellen på blekkpatroner og toner kan du ende opp med å putte feil patroner i printeren din. Det kan ende opp med å koste deg penger når du skal ha patronene byttet ut. For at dette ikke skal skje deg, har vi laget en enkel guide som vil lære deg forskjellen på blekkpatroner og toner.

Hva er forskjellen?

Forskjellen mellom blekkpatroner og toner er at blekkpatroner inneholder blekk og tonerkassetter inneholder pulver. Tonerkassetter brukes i laserprintere, mens blekkpatroner brukes i Inkjet printere.

Blekkprintere vs. Laserprintere

Blekkprintere er som regel brukt av små selskaper, familier og fotografer. Hva er grunnen til det? Først og fremst er blekkprintere som regel mye billigere enn laserprintere. Man kan også bruke flere typer papir når man har en blekkprinter. I tillegg er blekkprintere velegnet til å gjøre utskrifter i farger, og i svart og hvitt. Dette er en av hovedårsakene til at fotografer elsker dem. Familier liker også disse printerne på grunn av fantastiske bildeutskrifter, selv når bildet inneholder mange detaljer.

Man finner som regel laserprintere i større kontorbygninger og skoler. Grunnen til dette er at laserprintere kan håndtere store volum av utskrifter på kort tid. Sammenlignet med en blekkprinter er laserprinteren veldig mye raskere. En blekkprinter kan i mange tilfeller bruke flere minutter på å gjøre noen få utskrifter. I motsetning til blekkpatroner pleier tonerkassetter å være litt dyrere. Men tonerkassetter pleier å vare en del lenger en blekkpatroner og passer bra til tekstbaserte utskifter.

Som du ser er det en del forskjell på blekkprintere og laserprintere. Når du skal kjøpe nye patroner er det derfor viktig at du vet hvilken printermodell du har, slik at du vet hvilke patroner du bør kjøpe. På denne måten unngår du mange unødvendige feil. Vi håper at dette har hjulpet deg med å forstå forskjellen mellom blekkpatroner og toner. Les mer her.