Mange nordmenn bruker mye tid og penger på interiør, bolig og oppussing. Det er ikke så rart, gitt det relativt særnorske fokuset på å eie sin egen bolig. Eierskapet fører til at mange nordmenn fortløpende investerer i egen bolig, og flott interiør kan være en del av dette. Samtidig er det viktig å huske på at interiøret også skal være funksjonelt og praktisk.

Ergonomiske gulv som eksempel

I norske boliger er parkett ofte standardvalget, kombinert med fliser i våtrom. Samtidig finnes det mange andre spennende gulvmaterialer på markedet, med egenskaper som kan være både praktiske og komfortable.

I noen rom kan det være både behagelig og trygt med et mykere gulv, for eksempel i form av gummifliser med svært gode dempende egenskaper. Et annet alternativ er korkgulv, som kombinerer god demping med en flott overflate.

Varmepumpe som et flott interiørelement

En varmepumpe har helt åpenbart en funksjon, det er ikke mange som installerer en varmepumpe kun som dekorasjon. Å erstatte klassiske panelovner med en varmepumpe kan spare deg for mye penger på strømregningen.

Samtidig har det skjedd mye med design når det gjelder varmepumper. Det er mulig å velge mellom en rekke ulike design, farger og mønstre på dekkplater til delen som monteres inne. I tillegg er det mulig å velge mellom deler som plasseres ulike steder på veggen, det kan også åpne for at det blir enklere å innrede et rom.

I stort er det viktig å huske på at det ikke trenger å være konflikt mellom form og funksjon. Mange av de aller vakreste designene har sin opprinnelse i et helt konkret funksjonsbehov. I en privatbolig er det ofte fornuftig å begynne en interiørprosess med å vurdere det funksjonelle behovet, men det betyr ikke at du må glemme alt som har med design å gjøre. Med smarte løsninger er det relativt enkelt å kombinere form og funksjon.