Hvis du er så heldig at du har et eget vaskerom i boligen, eller kanskje til og med et tilgjengelig rom som kan brukes utelukkende til hobbyer, da bør du definitivt bruke litt tid og penger på å skape et helt optimalt og skreddersydd interiør. Med en god benkeplate kan du skape et effektivt arbeidsområde.

En arbeidsflate tilpasset rommet

Ved å ta utgangspunkt i en benkeplate er det mulig å lage et stort arbeidsområde mot en av veggene i rommet. Den eksisterende planløsningen legger selvfølgelig noen rammer for den nøyaktige plasseringen, men det er nesten alltid mulig å lage en løsning der benkeplaten strekker seg langs med en hel vegg. Plater i laminat kan være et godt valg når du skal bygge en benk selv, da slike plater er enkle å sage til.

Benkeplater kan per definisjon leveres i lange lengder, noe som gjør det mulig å lage et virkelig skreddersydd resultat. En hel flate vil gi et flott og sømløst inntrykk, noe helt annet enn flere ulike benker eller bord ved siden av hverandre.

Smart oppbevaring tilpasset bruken

På vaskerommet trenger man helt åpenbart noe oppbevaring, til for eksempel vaskemidler og sortering av skittentøy. Likevel kan det være fornuftig å prøve å begrense tilgjengelig plass, slik at vaskerommet ikke blir et oppbevaringssted for alle typer rusk og rask. I utgangspunktet skal vaskerommet være et transittområde der klær og tøy bare passerer ved vask.

På et hobbyrom vil oppbevaringsbehovene selvfølgelig henge tett sammen med hvilke aktiviteter som er i fokus. Samtidig kan det også her være smart å prøve å begrense oppbevaringsplassen til akkurat de verktøy, tilbehør og materialer som er relevante til bruken akkurat her og nå. Unngå store skap eller hyller, da forhindrer du også at dette rommet blir et oppsamlingssted for en mengde store og små ting som ikke har noe naturlig hjem andre steder i boligen.