Denne artikkelen er en betalt annonse.

Det som noen kaller for «dyrtider» påvirker de aller fleste nordmenn, med høy inflasjon, stigende renter og generelt trangere økonomi. Samtidig står tradisjonen med å eie og ta vare på egen bolig støtt i Norge, og mange vil prioritere arbeid med hus og tomt foran mye annet. I noen tilfeller kan det faktisk lønne seg å bruke profesjonelle istedenfor å gjøre alt selv.

Utstyr som gjør at jobben går mye raskere

Hva du egentlig kan og vil gjøre selv på egen tomt er selvfølgelig en individuell vurdering. Hvis du helt enkelt elsker å grave og bruke trillebår, da kan selv store prosjekter fremstå både overkommelige og morsomme. Samtidig er det ofte at tiden ikke strekker til, og en profesjonell anleggsgartner eller entreprenør kan få gjort unna jobben mye raskere.

Det dreier seg selvfølgelig ikke bare om erfaring når det gjelder å få gjort jobben raskt. Proffene vil bruke gravemaskiner, med tilbehør som ulike graveskuffer og hydraulisk hammer, noe som selvfølgelig fører til at alt går mye raskere.

Tid er penger – også for privatpersoner

Det er vanlig å si at tid er penger, men det er ikke alle som tenker på at det også er noe man bør huske på i hverdagen. Hvis timeprisen for en anleggsgarnert fremstår som stiv, kan det være greit å regne på hvor mye tiden du hadde brukt på jobben egentlig er verdt for deg?

  • Hvis alternativet er inntektsgivende arbeid, er det relativt enkelt å regne på dette. Husk likevel på for eksempel risiko forbundet med fysisk arbeid som du ikke er vant ved.
  • Dessuten kan det være at tiden du fristiller kan brukes til for eksempel ferier eller andre fritidsaktiviteter – da blir alternativverdien en individuell vurdering.

Til syvende og sist er hovedpoenget at det er viktig å ha de ulike alternativene i bakhodet når du står overfor en jobb på tomten.