Ikke bytt eller velg mobilselskap før du har vurdert nøye hvilke selskap som har det beste tilbudet. Og med det beste tilbudet menes ikke nødvendigvis kun pris. Det er mange andre faktorer en pris som er viktig når du velger deg en mobiloperatør. Som eksempelvis dekningsgrad der du bor eller befinner deg ofte, og at de tilbyr en datapakke som er nærmest opp til ditt forbruk.

Pris bør ikke være eneste faktor

Selv om pris er viktig, så er det ikke lønnsomt å velge det rimeligste tilbudet du finner på ubegrenset databruk, hvis du kun bruker 1 GB datatrafikk i måneden. Da hadde du vært bedre tjent med et abonnement som kun hadde 1 GB som forbruksgrense. Det har heller ingen verdi å velge det rimeligste tilbudet på markedet hvis operatøren har dårlig mobildekning der du ferdes, slik at du aldri får brukt datatrafikken du betaler for.

Mange variabler som må harmonere

Som du sikkert forstår så er det mange ulike variabler som må passe sammen for at du skal få et mobilabonnement som er ypperlig akkurat for deg.

Søk på nett

Det lureste du kan gjøre er å gå på nett og lete opp nettsider som sammenligner ulike mobilselskap opp mot hverandre, og ut fra dette velge deg en leverandør som har akkurat det produktet du trenger til den beste prisen. Da blir det mye lettere å velge rett abonnement.

Der finner du sammenligningstjenester som comper.no. På denne nettsiden kan du lett se hvilket abonnement som passer best for deg, for så å velge den leverandøren som har det tilbudet som du mener passer best ut fra din situasjon. Du kan for eksempel legge inn ulike filtre, slik at du begrenser søket til abonnement som er innenfor ditt ønske. Disse filtrene består av søkekriterier som «pris», «nettverk», «datamengde» og «funksjoner».

Mange finner slike nettsider som meget nyttig for å finne rett mobilabonnement til sitt bruk.