Teppefibre er laget av enten naturlige materialer (ull) eller syntetiske materialer (nylon, olefin, akryl og polyester). De ulike materiale gir teppene unike egenskaper.

Nylon er det vanligste teppematerialet. Det er den sterkeste fiberen vi har i tepper, noe som gjør det til et utmerket valg for tepper som er utsatt for mye tråkk. Det er også det mest holdbare av dem alle, lett å rengjøre og vedlikeholde. Nylon er jord- og muggresistent, spenstig og ikke-allergifremkallende. Imidlertid kan noen nylonvarianter bli statisk.

Olefin (polypropylen) ble opprinnelig designet for utvendige tepper og kjellere på grunn av sin motstand mot fuktighet, mugg, vannskader, flekker og at den ikke blir statisk. Nå er den mer brukt for sin holdbarhet og dens ull-lignende utseende. Olefin er farget før den er laget om til en fiber og er derfor fargefri, selv om noe olefin kan flate ut og falme i direkte sollys.

Polyester er ikke fullt så holdbar som nylon, men den er flekkfast. Polyester tilbyr et bredt utvalg av teksturer og farger og er ikke-allergifremkallende, avstøter fuktighet, motstår møll og mugg og rengjøres lett.

Triexta er et nyere teppegarn kjent for sin holdbarhet og sin motstand mot flekker. Det er et annet godt teppealternativ for husholdninger med barn eller kjæledyr.

Akryl er det nærmeste ull av noe av det syntetiske. Akryl produseres primært for kommersiell bruk. Den slår seg ikke, er ikke statisk og er motstandsdyktig mot møll og mugg. Akryl er tilgjengelig i et bredt utvalg av farger og er mindre sannsynlig å falme i sterkt sollys enn nylon eller polyester. Den er derfor et meget naturlig valg for næringsbygg hvor tepper er en del av innredningen.

Tepper fås kjøpt mange steder. Også på nett. Flere og flere velger nettopp å handle på nett fordi de da får varen nærmest levert på døren.