Kenya rangeres ofte som en av de beste destinasjonene for safari. Omtrent 80 000 tusen mennesker fra hele verden besøker landet hver eneste måned. Tusenvis av mennesker reiser for se det utrolige landskapet og dyrelivet på områder som Masai Mara naturreservat. I denne guiden vil vi ta for oss noen av de viktigste tingene du trenger å vite når du skal på safari i Afrika.

1. Landskap og lokasjon

Kenya er et relativt lite land i Øst-Afrika hvor hovedstaden er Nairobi. Naboland inkluderer Sør-Sudan, Somalia, Uganda, Etiopia, Tanzania og Rwanda. Jo lenger nord du reiser i Kenya, jo tørrere er landskapet ettersom det regner mindre der. Når det er sagt et det mange muligheter for Safari der. Dette inkluderer blant annet Samburu Nasjonalpark, Lewa Wildlife Conservancy og Laikipia.

2. Dyreliv

Kenya byr på fantastiske muligheter for safari året rundt. Masai Mara er en perfekt destinasjon for personer som planlegger sin første safari for flere grunner:

  • Siden landet er flatt og åpent er det enkelt å oppdage dyr. I motsetning til Kruger Nasjonalpark i Sør-Afrika hvor det kan være vanskeligere å oppdage dyr på grunn av mer vegetasjon.

  • Veiene er godt vedlikeholdt

  • Engelsk snakkes av mange

3. Den store migrasjonen

En av de største begivenhetene innen safari skjer i Masai Mara i Kenya. Over to millioner gnuer, sebraer og gaseller migrerer mellom Juli og November. Det er lurt å planlegge reisen slik at du får med deg dette høydepunktet.

Trenger du hjelp med å planlegge reisen?

Det kan være overveldende for mange å planlegge en reise til Kenya. Om du kunne tenke deg hjelp med dette kan du besøke safaritours.no. Safaritours har mer enn 35 års erfaring med Afrika. Safaritours tilbyr reiser til mange destinasjoner i Afrika i tillegg til personlig rådgivning. Besøk safaritours.no for å gjøre din kenya safari til en virkelighet!