Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Det sies at man bør måle to og ganger og sage én gang, og dette ordtaket har uten tvil en god del sannhet i seg. Det er mange hobbysnekkere som får problemer når kartet ikke stemmer overens med terrenget, og ofte begynner utfordringene med noen enkle målefeil. Derfor er det viktig å ha tilgang til gode måleverktøy, samtidig som man lærer å bruke de på riktig måte.

Enkle og smarte måleverktøy du bør ha hjemme

For å måle riktig, må du ha tilgang til gode måleverktøy. Vanskeligere enn det er det ikke, og det trenger heller ikke være komplisert å sørge for at du har de nødvendige verktøyene tilgjengelige.

Enkle manuelle tommestokker, målebånd og linjaler har selvfølgelig fortsatt en rolle å spille, ikke minst når det gjelder hverdagslige oppgaver uten store krav til nøyaktighet. Et såkalt skyvelære er et godt eksempel på et smart analogt måleverktøy med enda høyere nøyaktighet. I dag kan du også velge et digitalt skyvelære, men den opprinnelige analoge versjonen med målenøyaktighet på 1/10 millimeter eller høyere er fortsatt imponerende.

Det kan være smart å velge måleverktøy med flere funksjoner, igjen er skyvelæret et godt eksempel. Dette måleverktøyet kan nemlig vanligvis måle både utvendig og innvendig, i tillegg til mulighet for måling av dybde.

Digital lasermåling for større overflater

Når det gjelder måling av større overflater, for eksempel oppmåling av lengre distanser eller areal i et rom, er laserbaserte digitale hjelpemidler dominerende. Disse måleverktøyene er enkle å bruke, nøyaktige og rimelige, en kombinasjon som er vanskelig å slå.

Med en digital avstandsmåler kan du måle opp ulike ting på få sekunder, noe som definitivt kommer godt med hvis du skal måle lange avstander eller store arealer. Dessuten legger et slikt verktøy til rette for at du faktisk tar deg tid til å måle flere ganger – noe som er svært viktig.