En majoritet av nordmenn handler ofte på nett, og denne trenden begynner også å påvirke de litt mer tradisjonelle bransjene – som for eksempel verktøy og maskiner. Egentlig er det ikke spesielt komplisert å handle verktøy på nett, det er bare noen få ting du bør huske på.

Handle fra pålitelige leverandører

Til å begynne med er det fornuftig å velge leverandører som er til å stole på, og som du raskt kan verifisere faktisk vil levere det du bestiller. De store kjedene er åpenbare valg, sammen med spesialiserte leverandører som for eksempel Schuchardt Maskin, som tilbyr et bredt utvalg forskjellige verktøy og maskiner.

Vær særlig forsiktig hvis du møter nettbutikker uten kontaktinformasjon eller opplysninger om hvor varene egentlig leveres fra.

Ta høyde for frakt og garanti

Verktøy og maskiner er per definisjon vanligvis både tunge og uhåndterlige. Derfor er det viktig å følge med på både fraktpris og selve leveringen. Det gjelder særlig svært tunge maskiner, husk på at for eksempel gulvstående søyleboremaskiner kan veie svært mye.

Garanti, reklamasjon og service er andre viktig faktorer når du handler på nett. Seriøse leverandører har selvfølgelig gode ordninger for dette, men det er uansett lurt å sette seg inn i vilkår og betingelser. Da sikrer du at garantivilkår og lignende oppfyller kravene dine.

Vær nøye med mål og spesifikasjoner

På nett er det veldig enkelt å sammenligne forskjellige egenskaper og verdier, men samtidig kan det være litt vanskelig å intuitivt få en forståelse av størrelse og dimensjoner. Derfor er det også ekstra viktig at du faktisk setter deg inn i de nøyaktige målene til produktet du kjøper, slik at du ikke får en overraskelse når du mottar pakken. Det samme gjelder andre egenskaper og spesifikasjoner, for å sikre at du ikke trenger å returnere et produkt. Med like enkle huskeregler i bakhodet, er det enkelt å gjøre gode kjøp på nett.