En stor andel nordmenn eier egen bolig, og har da også et stort ansvar for vedlikehold og reparasjoner i hverdagen. Leietakere må også være forberedt på å utføre grunnleggende vedlikehold, i tillegg til at alle har behov for å montere møbler, bytte batterier i en dings eller justere noe på sykkelen – da trenger du et grunnleggende utvalg håndverktøy.

Skrutrekker eller bitstrekker, skiftenøkkel, hammer og tommestokk

Noen ting er tilnærmet obligatoriske når du skal kunne fikse småting hjemme, og det er de samme verktøyene som du ofte finner i enkle startsett. Det er selvfølgelig også mulig å kjøpe slike håndverktøy enkeltvis, og det kan lønne seg hvis du ser at noen deler i et sett sannsynligvis aldri vil bli brukt.

Skrutrekkere er kanskje noe av det mest grunnleggende du må ha hjemme. I mange tilfeller trenger du en skrutrekker når du skal gjøre noe så enkelt som å skifte batterier i en leke, så det er like greit å passe på at du først som sist har et lite utvalg skrutrekkere hjemme. Noen foretrekker å ha et utvalg helt enkle vanlig skrutrekkere, men det kan også være smart å komplettere med en såkalt bitstrekker, der du kan skifte ut bits på en og samme trekker.

Skiftenøkkel, hammer og tommestokk trenger ingen nærmere presentasjon – de bør definitivt være en del av en enkel verktøykasse.

Enkle elektroverktøy – gode komplement til håndverktøy

Det er sjelden helt nødvendig med elektrisk drill, stikksag eller lignende i forbindelse med de helt grunnleggende oppgavene i hverdagen. Samtidig vil du sannsynligvis sette stor pris på en enkel batteridreven skrutrekker hvis du skal montere litt større møbler.

Elektriske maskiner er nesten obligatoriske i forbindelse med litt mer omfattende, men fortsatt svært overkommelige, oppgaver som å skifte terrassebord. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å gå for de aller mest kostbare alternativene – en enkel maskin er mer enn god nok for hobbybrukere.