Når man blar gjennom boligannonser, kan det fremstå som at det er helt obligatorisk med fliser på badet. Andre løsninger, som vinyl eller plater, er oftest å finne på eldre bad eller oppussingsobjekter. Trenger det virkelig å være slik, må man ha fliser på et design baderom? Ta gjerne en titt på https://www.dansani.no/ hvis du vil få visuell inspirasjon som passer til dette temaet.

Husk på at fliser ikke sier noe om kvaliteten til badet

Fliser har, kanskje også sammen med enkle hvite baderomsmøbler uten profiler, blitt synonymt med moderne bad. Det er mulig at det helt enkelt er et resultat av overgangen fra mer fargerike innredninger for mange år siden. I dag begynner mange bad med hvite og grå fliser trekke på årene, og denne type innredning er på ingen måte en bekreftelse på et nytt bad.

Fliser kan fremstå som et hardt og tett materiale, men det er ikke flisene som gjør badet trygt og tett. Membran under flisene er det kritiske punktet, og fliser og fuger slipper faktisk igjennom fuktighet. Et bad uten fliser er altså på ingen måte mindre tett eller moderne.

Spennende maling, ferdige plater og nye materialer

Fliser har selvfølgelig en funksjon som en fysisk barriere, som beskytter membran under. Den funksjonen oppfylles likevel godt av for eksempel ferdige plater laget til våtrom, som dessuten i noen tilfeller har integrert membran.

Dessuten er det viktig å huske på at ikke alle områder på badet utsettes for fuktighet. Det kan for eksempel være mulig å benytte enklere plater og maling på vegger som befinner seg et stykke unna dusjsonen. Dessuten kan et dusjkabinett redusere belastningen på vegger og gulv enda mer.

Disse alternative materialene har det til felles at de kan brukes til å lage større felter, og skape et helt annet uttrykk sammenlignet med standard fliser.