Ser du for deg at trening med manualer bare er for kroppsbyggere? Eller at det ikke er mulig å trene med manualer hjemme, fordi de 30 kg tunge vektene vil ødelegge gulvet? Heldigvis er det langt fra sannheten, og det finnes en mengde manualer å velge mellom.

Rimelige manualer gir god treningseffekt

Å trene med manualer er ikke noe nytt, til syvende og sist er manualer bare vekter som er formet slik at det er mulig å få et godt grep. Det betyr også at manualer både er rimelige, kompakte og ekstremt holdbare. Velger du manualer i metall vil de egentlige bokstavelig talt ha uendelig levetid.

Dessuten finnes det manualer i alle prisklasser, noe som ikke er rart med tanke på hvor enkelt det er å produsere manualer. For en hjemmebruker er det ikke noe i veien for å velge blant de rimeligste, bare pass på at de er laget av et materiale som gir godt grep.

Begrepet «frie vekter» benyttes ofte når det gjelder styrketrening. Det betyr helt enkelt at vektene eller belastningen er fri, og ikke styrt i en bane i for eksempel en maskin som er laget for å legge spesifikk belastning på utvalgte muskelgrupper. Det betyr igjen at treningen også aktiverer flere større muskelgrupper, inkludert kjernemuskulatur.

Finn et treningsprogram på nett

Det er mange som har fått opp øynene for at det kanskje ikke er så dumt å trene styrke hjemme, og med manualer er det enkelt å trene store deler av kroppen.

Samtidig er det smart å hente inspirasjon fra et skikkelig treningsprogram. Det finnes en mengde treningsprogrammer på nett, og mange av de er helt gratis. Ved å følge et treningsprogram er det litt enklere å unngå å for eksempel trene med for tunge vekter og for få repetisjoner. Pass på å velge et nivå som er tilpasset både egen styrke og eget ambisjonsnivå.